fbpx

Univerza Ljubljana - Fakulteta za strojništvo

Laboratorijske animacije

univerza ljubljana

Kako prikazati tehnično kompleksne procese pri razvoju, jih poenostaviti in predstaviti širši publiki? V sodelovanju z Laboratorijem za daljinsko hlajenje na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani smo skupaj ustvarili animacije, ki poenostavijo vpogled v njihovo delo. Animacijam smo za lažjo predstavo na naši strani dodali dodatne predstavitve, ki služijo lažjemu razumevanju.

Kaj smo naredili:

Realizacija ideje

Ilustriranje

Animiranje

snemalna knjiga

ilustriranje

animiranje

Od ideje do realizacije:

Osnovna ideja je bil prikaz kompleksnih procesov v laboratoriju LAHDE na čim bolj preprost način. Po skupnem razmisleku smo se odločili, da z 2D animacijo in s čim manj kompleksnimi elementi prikažemo delo v laboratoriju. Kompleksne procese smo poenostavili na kratke animirane filme.

Snemalna knjiga, animiranje in ilustriranje:

Za dober prikaz zgodbe smo definirali snemalno knjigo, ki smo jo skupaj z zaposlenimi preučili in popravili. Snemalna knjiga nam je pomagal pri nadaljnji izdelavi ilustracij in nato animacije. Ilustracije so bile prilagojene vizualni podobi laboratorija in Fakultete za strojništvo, saj smo želeli z usklajeno vizualno podobo izraziti, za kateri del fakultete gre. Pri animacijah so bile uporabljene osnovne gibalne lastnosti, predvsem zaradi razumevanja.

+386 31 820 676

info@bepet.org

Pod hribom 55

1000 Ljubljana

Julian Alps Trail Run

Spletni marketing

julian alps

Od ideje do razprodanih tekaških mest zgolj v enem letu. Z ekipo JA Trail smo skupaj oblikovali vizualno podobo in spletno mesto, ki je pisana na kožo tekačem, ki uživajo v naravi. Hkrati smo velik poudarek dali tudi marketingu. Z marketingom na družbenih omrežjih smo ljudem uspeli približati neznani dogodek, s katerim smo uspeli “zapolniti” Kranjsko Goro. Letos sledi druga izdaja, njej pa so/smo dodali še posebno tekaško ligo.

 

Kaj smo naredili:

CGP

Raziskava ciljne publike

UX/UI

Marketing

+ 20 %
različnih držav
+ 65 %
več povpraševanja
+ 100 %
več prijav

Od ideje do realizacije:

Julian Alps Trail Run se je uvodno leto začel pod imenom Kranjska Gora Trail Run. Uspešen dogodek je organizatorjem ponudil možnost, da celoten tekaški dogodek še povečajo, tako se je rodila zgodba o JAtrail. Obstoječ logotip smo nekoliko poenostavili in preoblikovali ter posodobili celotno spletno stran. Poudarek na spletni strani je bil predvsem na izražanju zgodbe z močnim fotomaterialom za obiskovalce, ki dogodka še ne poznajo.

Raziskava in vizualna podoba:

Pogovor z ekipo Julian Alps Trail Run nam je omogočil vpogled v tekaški svet, kar je bilo ustrezno za definiranje persone oziroma “tekaškega uporabnika”. Z ustrezno analizo smo ugotovili, kaj so najpogostejše navade tekačev in kako smiselno postaviti elemente na spletni strani za čim lažjo navigacijo ter čim bolj uspešno prodajo. Pri vizualnem delu smo poleg grafike posebno pozornost posvečali fotomaterialu, ki se je pri raziskavi izkazal kot ključen element pri vzpostavitvi prve pozitivne interakcije z uporabnikom.

Postavitev in marketing:

Razvoj z naročnikom redno spremljamo, saj le tako lahko pridobimo optimalni rezultat končnega produkta. Stran je zaradi predhodne uporabe in izkušenj naročnika zasnovana na platformi WordPress. Dodan je vizualni urejevalnik ter integrirana zunanja registracijska forma z možnostjo direktnih transakcij in prijav. Stran je povezana z orodji in platformami za oglaševanje. S pomočjo Google Ads, FB Pixel in Instagram oglaševanja smo močno povečali konverzijo.

Spletna stran za svoje delovanje in spremljanje statistike uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Preberi več

Hooray, you have successfully completed the form!