Trendi marketinga, ki delujejo in bodo delovali tudi v prihodnje | BEPET

Trendi marketinga, ki delujejo in bodo delovali tudi v prihodnje

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Podro─Źje digitalnega marketinga se nenehno spreminja, zato je dobro poznati re┼íitve, ki vam pomagajo pri prepoznavnosti va┼íe znamke. ─îe so va┼íe kampanje in re┼íitve staromodne, zavirate razvoj va┼íega podjetja ter izgubljate potencialne stranke.

Za vas smo izbrali tri pomembne jokerje, za katere verjamemo, da bodo tako danes kot tudi v prihodnosti pripomogli k vaši prodaji in prepoznavnosti. Oglejmo si, kateri so trenutni trendi marketinga.

Oglaševalske kampanje izven spleta

Ve─Źina ogla┼íevalskih kampanj se je danes zaradi uporabe elektronskih naprav preselila na splet. Posledi─Źno so se uporabniki navadili na poplavo oglasov, zato se pojavlja vedno ve─Źja ┼żelja po ┬╗offline┬ź kampanjah.

Spletno ogla┼íevanje je precej manj rizi─Źno od ┬╗offline┬ź ogla┼íevanja, vendar je tudi konverzija zaradi tega lahko precej manj┼ía.

Tako se na globalnih trgih v zadnjih letih pojavlja kombinacija offline in online marketinga. V kombinaciji z offline in online kampanjo lahko dose┼żemo odli─Źne rezultate prodaje. Eden od takih primerov je kampanja Coca Cole, ki je leta 2011 svoj logotip na stekleni─Źki zamenjala z najbolj priljubljenimi imeni.

Amazon invested over $13 billion in the acquisition because they understood an undeniable reality about consumers: Despite all the fascination with devices and digital services, most sales still happen in physical stores

Digital Marketing Institute

Kako uporabim to rešitev?

Pazljivo definirajte pravo ciljno publiko, saj so vlo┼żki pri tak┼ínih re┼íitvah lahko mnogo ve─Źji od spletnega ogla┼íevanja. Pomembno je, da veste, kje prikazujete svojo vsebino in pribi┼żne demografske podatke ljudi, ki se gibljejo v okolici ogla┼íevalskega prostora.

Primerni ciljni publiki nato prika┼żite svojo obliko ogla┼íevanja. ─îe ste brez idej, si lahko na tej povezavi preberete nekaj primerov offline ogla┼íevanja.

trendi marketinga

Presonalizacija

Eden izmed trendov je tudi personalizacija. Ve─Źja podjetja, kot sta denimo Amazon in Netflix, vam nenehno predlagajo produkte, ki glede na podatke, ki ste jih pustili na strani, ustrezajo vam. Raziskave so pokazale, da bi 91 % uporabnikov kupilo artikel, ─Źe bi prejeli personalizirano ponudbo.

Personalizacija bo tako v prihodnosti mo─Źno vplivala na pove─Źanje va┼íe prodaje (zato je uporabni┼íka izku┼ínja ┼íe toliko bolj pomembna). To pomeni, da va┼íim uporabnikom prika┼żete ponudbe, ki ustrezajo njihovim iskanjem. Podatke izlo─Źite iz analiti─Źnih programov in jih nato uporabite v kampanjah, na strani pa prika┼żete vsebino, ki je relevantna glede na uporabnikove pi┼íkotke.

Da bo personalizacija uspe┼ína, morate upo┼ítevati nekaj klju─Źnih faktorjev, ki so zapisani spodaj.

Kako uporabim to rešitev?

Uspe┼ína personalizacija zahteva segmentacijo uporabnikov. Najla┼żje bo, ─Źe uporabnike razporedimo v ┼ítiri klju─Źne skupine:

  • Geografska lokacija
  • Demografski podatki (starost, spol, prihodek, izobrazba)
  • Kupna mo─Ź (koliko povpre─Źna stranka zapravi)
  • Psihografija (zna─Źilnosti, interesi, prioritete)


Ko imate vaše uporabnike segmentirane, lahko z ustreznimi orodji razpošljete personalizirane ponudbe (npr.: Mailchimp).

Mikroinfluencerji

Trg vplivne┼żev je v zadnjih letih tako mo─Źno narasel, da so storitve postale precej drage, prav tako pa so Instagram/Facebook/TikTok profili teh ljudi postala velika reklama. Verjetno si ne ┼żelite slediti profilu samih reklam, kajne? Zato so tukaj mikroinfluencerji!

Prednost mikroinfluencerjev je predvsem v tem, da sledilcem pristno predstavljajo va┼í izdelek in celota ne deluje kot reklama. Prav tako se mikroinfluencerji lahko specifi─Źno usmerijo v eno samo ni┼ío, ki je morda dobro slu┼żi va┼íi dejavnosti.

Cene mikroinfluencerjev so v primerjavi z influencerji z ve─Źjim ┼ítevilom sledilcev neprimerljivo cenej┼íe. Raziskava podjetja Adweek je pokazala, kako efektivni so mikroinfluencerji. V primerjavi z ve─Źjimi infuencerji imajo mikroinfuencerji kar 60 % ve─Źjo konverzijo ter tako v povpre─Źju zmanj┼íajo va┼íe stro┼íke od 6x do 7x.

Kako uporabim to rešitev?

Mikroinfluencerje preprosto kontaktirajte preko njihovih kanalov. Na─Źeloma imajo mikroinfluencerji pripravljene svoje ponudbe, v katerih imajo na voljo pla─Źilo ali uporabo va┼íega izdelka kot pla─Źilo.

─îe niste ve┼í─Źi v teh zadevah in trga ne poznate, uporabite platformo Infuee, ki vam omogo─Źa, da stopite v stik z vplivne┼żi.

Kako vam mi lahko pomagamo?

Predstavili smo vam tri marketinške rešitve, za katere menimo, da bodo pozitivno vplivale na vaše poslovanje. V podjetju BEPET se ukvarjamo z marketingom, pilagajanjem uporabniške izkušnje, oblikovanjem in rešitvami, ki so potrebne za dobro utrditev znamke na trgu.

S klikom na gumb izkoristite brezpla─Źno svetovanje in pridobite informacije, ki so potrebne za uspe┼íno prodajo.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Postanite digitalni frik

Vpi┼íite email ter postanite digitalni heker, oblikovalec ali marketin┼íki guru. Vse to vam brezpla─Źno nudi na┼í blog, ki ne vklju─Źuje nesmiselnih vsebin ali reklam!

* Ob vpisu prejmete elektronsko darilo ­čÄü

Nadaljujte branje

Uporabljamo pi┼íkotke, ki nam s pomo─Źjo statistike pomagajo, da bo tvoja izku┼ínja tukaj ena najbolj┼íih. ─îe niso po tvojem okusu, jih lahko onemogo─Źi┼í ali nastavi┼í v nastavitvah. V primeru da nadaljuje┼í brez spreminjanja nastavitev, bomo razumeli, da se z uporabo pi┼íkotkov v celoti strinja┼í.

Hura, uspešno ste izpolnili obrazec!