fbpx

Trendi marketinga, ki delujejo in bodo delovali tudi v prihodnje

Področje digitalnega marketinga se nenehno spreminja, zato je dobro poznati rešitve, ki vam pomagajo pri prepoznavnosti vaše znamke. Če so vaše kampanje in rešitve staromodne, zavirate razvoj vašega podjetja ter izgubljate potencialne stranke.

Za vas smo izbrali tri pomembne jokerje, za katere verjamemo, da bodo tako danes kot tudi v prihodnosti pripomogli k vaši prodaji in prepoznavnosti. Oglejmo si, kateri so trenutni trendi marketinga.

Oglaševalske kampanje izven spleta

Večina oglaševalskih kampanj se je danes zaradi uporabe elektronskih naprav preselila na splet. Posledično so se uporabniki navadili na poplavo oglasov, zato se pojavlja vedno večja želja po »offline« kampanjah.

Spletno oglaševanje je precej manj rizično od »offline« oglaševanja, vendar je tudi konverzija zaradi tega lahko precej manjša.

Tako se na globalnih trgih v zadnjih letih pojavlja kombinacija offline in online marketinga. V kombinaciji z offline in online kampanjo lahko dosežemo odlične rezultate prodaje. Eden od takih primerov je kampanja Coca Cole, ki je leta 2011 svoj logotip na steklenički zamenjala z najbolj priljubljenimi imeni.

Amazon invested over $13 billion in the acquisition because they understood an undeniable reality about consumers: Despite all the fascination with devices and digital services, most sales still happen in physical stores

Kako uporabim to rešitev?

Pazljivo definirajte pravo ciljno publiko, saj so vložki pri takšnih rešitvah lahko mnogo večji od spletnega oglaševanja. Pomembno je, da veste, kje prikazujete svojo vsebino in pribižne demografske podatke ljudi, ki se gibljejo v okolici oglaševalskega prostora.

Primerni ciljni publiki nato prikažite svojo obliko oglaševanja. Če ste brez idej, si lahko na tej povezavi preberete nekaj primerov offline oglaševanja.

trendi marketinga

Presonalizacija

Eden izmed trendov je tudi personalizacija. Večja podjetja, kot sta denimo Amazon in Netflix, vam nenehno predlagajo produkte, ki glede na podatke, ki ste jih pustili na strani, ustrezajo vam. Raziskave so pokazale, da bi 91 % uporabnikov kupilo artikel, če bi prejeli personalizirano ponudbo.

Personalizacija bo tako v prihodnosti močno vplivala na povečanje vaše prodaje (zato je uporabniška izkušnja še toliko bolj pomembna). To pomeni, da vašim uporabnikom prikažete ponudbe, ki ustrezajo njihovim iskanjem. Podatke izločite iz analitičnih programov in jih nato uporabite v kampanjah, na strani pa prikažete vsebino, ki je relevantna glede na uporabnikove piškotke.

Da bo personalizacija uspešna, morate upoštevati nekaj ključnih faktorjev, ki so zapisani spodaj.

Kako uporabim to rešitev?

Uspešna personalizacija zahteva segmentacijo uporabnikov. Najlažje bo, če uporabnike razporedimo v štiri ključne skupine:

  • Geografska lokacija
  • Demografski podatki (starost, spol, prihodek, izobrazba)
  • Kupna moč (koliko povprečna stranka zapravi)
  • Psihografija (značilnosti, interesi, prioritete)


Ko imate vaše uporabnike segmentirane, lahko z ustreznimi orodji razpošljete personalizirane ponudbe (npr.: Mailchimp).

Mikroinfluencerji

Trg vplivnežev je v zadnjih letih tako močno narasel, da so storitve postale precej drage, prav tako pa so Instagram/Facebook/TikTok profili teh ljudi postala velika reklama. Verjetno si ne želite slediti profilu samih reklam, kajne? Zato so tukaj mikroinfluencerji!

Prednost mikroinfluencerjev je predvsem v tem, da sledilcem pristno predstavljajo vaš izdelek in celota ne deluje kot reklama. Prav tako se mikroinfluencerji lahko specifično usmerijo v eno samo nišo, ki je morda dobro služi vaši dejavnosti.

Cene mikroinfluencerjev so v primerjavi z influencerji z večjim številom sledilcev neprimerljivo cenejše. Raziskava podjetja Adweek je pokazala, kako efektivni so mikroinfluencerji. V primerjavi z večjimi infuencerji imajo mikroinfuencerji kar 60 % večjo konverzijo ter tako v povprečju zmanjšajo vaše stroške od 6x do 7x.

Kako uporabim to rešitev?

Mikroinfluencerje preprosto kontaktirajte preko njihovih kanalov. Načeloma imajo mikroinfluencerji pripravljene svoje ponudbe, v katerih imajo na voljo plačilo ali uporabo vašega izdelka kot plačilo.

Če niste vešči v teh zadevah in trga ne poznate, uporabite platformo Infuee, ki vam omogoča, da stopite v stik z vplivneži.

Kako vam mi lahko pomagamo?

Predstavili smo vam tri marketinške rešitve, za katere menimo, da bodo pozitivno vplivale na vaše poslovanje. V podjetju BEPET se ukvarjamo z marketingom, pilagajanjem uporabniške izkušnje, oblikovanjem in rešitvami, ki so potrebne za dobro utrditev znamke na trgu.

S klikom na gumb stopite v stik z nami in pridobite vse potrebne informacije.

Postanite digitalni frik

Vpišite email ter postanite digitalni heker, oblikovalec ali marketinški guru. Vse to vam brezplačno nudi naš blog, ki ne vključuje nesmiselnih vsebin ali reklam!

* Ob vpisu prejmete elektronsko darilo 🎁

+386 31 820 676

info@bepet.org

Pod hribom 55

1000 Ljubljana

Spletna stran za svoje delovanje in spremljanje statistike uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Preberi več

Hooray, you have successfully completed the form!