fbpx

Fotografiranje izdelkov za boljšo predstavitev in prodajo podjetja

Se sprašujete, če dovolj jasno in estetsko privlačno predstavljate svojo storitev ali izdelek? Ljudje smo vizualna bitja, zato moramo poskrbeti za ustrezno predstavitev naše prodajne niše. 

Fotografiranje izdelkov za uporabo na spletu in pomembnost vizualne prezentacije je vedno večja. Razvija se, odkar obstaja internet za masovno občinstvo in od takrat se iz leta v leto pojavljajo novi trendi predstavitve izdelkov in storitev potencialnim kupcem.

Na spletu velikokrat vidimo izdelke na belih, črnih ali pa katerih koli drugih barvnih ozadjih in se sprašujemo, kako pravzaprav taka fotografija nastane? Nekatera podjetja se odločijo za prezentacijo s 3D modelom, vendar je najem 3D oblikovalca precej draga ali pa nesmiselna naložba za večino podjetij. Prav tako lahko pri tej tehniki naši motivi izpadejo nenaravni in posledično si stranke težko predstavljajo, kaj kupujejo. Studijska fotografija oziroma fotografiranje na platnu poteka v zaprtem prostoru, ki je opremljen z različnimi lučmi, bliskavicami, odbojniki, ozadji in ostalim orodjem, ki fotografu pomaga pri ustvarjanju kolikor je le mogoče estetsko privlačnih zajemov določenega motiva.

Kako predstavimo svoj izdelek?

Vsak izdelek ima svoje fizikalne lastnosti. Lahko je narejen iz materiala, ki močno odbija in lomi svetlobo ali pa jo popolnoma absorbira in ne povzroča odbojev. To je eden izmed razlogov, da se pri vsaki vrsti izdelka način zajema razlikuje.

Torej je fotografiranje izdelkov odvisno samo od izdelka? Ne popolnoma. Vedeti moramo, kakšen je namen izdelka, kakšen je namen posameznika, ki bo ta izdelek kupil. Vedeti moramo, kako bodo naš izdelek uporabljale naše potencialne stranke ali pa vsaj sklepati. Takrat lahko začnemo načrtovati, kako bomo zajeli naš izdelek. Kaj je najbolj pomembno pri predstavitvi? Kaj bo naše potencialne kupce zanimalo, ko si bodo ogledovali fotografije izbranega izdelka na spletu? Katera lastnost je najpomembnejša za njegovo namembnost? Za uspešno in učinkovito predstavitev izdelka moramo imeti odgovore na ta vprašanja.

Kako poteka fotografiranje izdelkov?

Z zavedanjem, kaj točno je našim potencialnim kupcem pomembno, da se lažje odločijo za nakup izdelka, lahko začnemo s procesom fotografiranja.

Za razliko od npr. fotografiranja dogodkov lahko pri fotografiranju izdelkov namenimo več časa in energije za izpopolnjevanje naših kreativnih idej.  Za primer si bomo ogledali proces fotografiranja plezalnih oprimkov. S pomočjo velike okrogle plošče, ki se prosto vrti, lahko izdelek prikažemo iz vseh možnih kotov v stilu krajše animacije. Uporabnik lahko na spletni strani na katerikoli sliki animacijo ustavi in si pogleda želene kote izdelka. 

Pri omenjenih izdelkih je zelo pomembno, da si stranka lahko predstavlja, kako bo plezalni oprimek montiral na plezalno steno in na kakšen način ga bo lahko prijel in preko njega prišel do naslednjega prijema.

fotografiranje

Pomembna je tudi postavitev studijskih luči. Kot vidimo na zgornjem primeru, je desna stran nekoliko manj osvetljena. S tem ustvarimo kontrast med levo in desno stranjo, ki omogoča lažjo predstavo oblike oprimka našemu kupcu. Če za nasprotni primer vzamemo sliko iz tlorisa:

fotografiranje izdelkov

Tukaj nam kontrast ne pomaga veliko, saj iz zgornje slike ne moremo sklepati višine oziroma globine samega izdelka. Takšna fotografija je sicer primerna za prikaz oblike celotnega produkta in je prav, da jo vključimo v spletno galerijo fotografij, vendar ne predstavlja najpomembnejšega dejavnika potencialnega nakupa naše stranke.

Naslednja informacija, ki jo lahko potencialni stranki postrežemo na pladnju, je prikaz podrobnosti na proizvodu (drug primer proizvoda).

To je ena izmed najpomembnejših fotografij v celotnem sklopu, saj lahko zelo natančno vidimo, za kakšen prijem je oprimek narejen. Res je, da so lahko zgoraj prikazane lastnosti proizvoda vidne iz 360° animacije, o kateri smo že govorili. Kljub temu je še vedno smiselno glavni namen proizvoda prikazati ločeno.

Kako lahko fotografiranje izdelkov ali storitve vpliva na prodajo podjetja?

V današnjih časih ima velika večina podjetij spletno identiteto, saj morajo slediti trendom in tako ostati relevantna. Prav zaradi tega je danes tržišče prenasičeno s številnimi podjetji, ki rešujejo isti problem. Karkoli ta rešitev je, mora biti predstavljena na način, ki ga naša ciljna skupina razume in ji ne ustvarja dodatnih težav, ko pride do sprejemanja odločitev. 

Dve podjetji lahko ponujata popolnoma enako rešitev, vendar bo eno izmed podjetij to predstavilo na učinkovitejši način. Če ste pripravljeni biti podjetje z boljše prikazano rešitvijo, lahko s klikom na spodnji gumb izkoristite brezplačno svetovanje in si zagotovite ustrezne informacije ter sestavite ponudbo za boljše poslovanje.

Postanite digitalni frik

Vpišite email ter postanite digitalni heker, oblikovalec ali marketinški guru. Vse to vam brezplačno nudi naš blog, ki ne vključuje nesmiselnih vsebin ali reklam!

* Ob vpisu prejmete elektronsko darilo 🎁

+386 31 820 676

info@bepet.org

Pod hribom 55

1000 Ljubljana

Spletna stran za svoje delovanje in spremljanje statistike uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Preberi več

Hooray, you have successfully completed the form!