fbpx

Kako je nastal projekt Julian Alps Trail Run

Julian Alps Trail Run vas popelje v osrčje Julijskih Alp, območje, znano predvsem po pohodništvu, kolesarjenju in smučanju. Tako so organizatorji JAT prišli na idejo, da bi pod alpami organizirali tekaški dogodek, ki bi povezoval tako rekreativne tekače kot tiste, ki izzive iščejo visoko med oblaki.

Nastal je premierni dogodek Kranjska Gora Trail Run oziroma danes Julian Alps Trail Run. Skupaj smo ustvarili podobo, ki predstavlja lepote Julijskih Alp ter v središče postavili kranjskogorskega Zlatoroga.

Od ideje do realizacije

Vsak projekt je za nas edinstven, zato smo se tudi pri tem projektu poglobili v uporabnike oziroma ciljno publiko. Pogovor z organizatorji in tekači nam je dal vedeti, da gre za skupino ljudi, ki brskajo po spletu ravno tako hitro kot tudi tečejo. Hkrati je bila vsem skupna lepa narava, ki jo ponuja okolica. Odločili smo se, da bomo v celostno podobo vključili barve, atrakcije in lepote okolice.

Vizualna podoba

Na strani JAT so zapisali: »Že davno pred tekači je Zlatorog, eden izmed simbolov Julijskih Alp, raziskoval te čudovite kraje, zato smo ga tudi izbrali za simbol našega teka.«, tako smo se skupaj odločili, da kranjskogorskega zlatoroga upodobimo v logotipu.

Za vsak izdelek potrebujemo ustrezno idejo za katero smo prepričani, da je naša najboljša rešitev. Brez ideje in začetnih smernic izgubimo kvaliteto pri procesu oblikovanja. Odločili smo se, da prvi kreativni korak po izboru ideje prepustimo kar naročniku.

Tako je izgledal prvi prototip logotipa JAT, mi pa smo poleg tega dobili boljši vpogled v njihova pričakovanja.

Julian Alps

Prikupen kozorog, mar ne?

Sledile so izboljšave, zbiranje mnenj tekačev, spreminjanje postavitev, določanje barv, tipografije, itd. Nastal je pravi visokogorski logotip z motivom gora, kozoroga, modre, rjave in temnih barv.

Spletna stran

Kaj imajo tekači, ki tečejo dolge trail razdalje, najraje? Odgovor je bil seveda lepo naravo. Zato smo izgled zapeljali predvsem okoli narave ter uporabniško izkušnjo prilagodili do te mere, da tekača na vsakem koraku poziva k prijavi.

Oblikovali smo »wireframe« zasnovo, ter jo nato smiselno preuredili glede na potrebe uporabnika in mnenje naročnika.

Delujoč prototip smo testirali in se nato lotili vizualnega dela. Od tekačev smo izvedeli, kako zelo pomemben je fotomaterial. Tako je nastala slikovita stran z okoliškimi barvami.

*** Ravno pred dnevi smo prejeli pohvalo, da stran izgleda res »gorsko«. Tovrstna mnenja nam dajejo potrditev, da smo zadeli s pravilnim izborom ciljne skupine.

Spletni marketing

Za projekt Julian Alps Trail Run smo poskrbeli za celovito marketinško podobo – in sicer smo v celoti postavili Facebook in Instagram profila, ki še vedno predstavljata tudi glavni način pridobivanja novih tekačev, in e-mail marketing s pomočjo Mailchimpa.

Pri e-mail marketingu skrbimo tako za angleške kot slovenske novičnike, s katerimi tekače obveščamo o pomembnih informacijah v povezavi z dogodkom ter jim pošiljamo posebne ugodnosti.

Pri Facebooku in Instagramu z organskimi objavami skrbimo za grajenje skupnosti in t. i. »brand awareness«, ki je za organizatorja dogodka izjemnega pomena. Hkrati upravljamo tudi s Facebook in Instagram oglasi, ki so glavni način za pridobivanje novih tekačev ter za spodbujanje tistih, ki so spletno stran že obiskali, da se na dogodek dokončno prijavijo in poravnajo štartnino.

Hkrati smo organizatorju pomagali tudi s posebnim krogom ambasadorjev (influencer marketing), ki skozi celo leto skrbijo, da se o dogodku govori in svoje baze še dodatno nagovarjajo, da se prijavijo na dogodek in jim sporočajo, zakaj je vreden obiska.

Iz majhnega zraste veliko

Julian Alps Trail Run je tako v enem letu s samega začetka zrasel v drugi največji trail tek dogodek v Sloveniji. Z ustreznimi rešitvami in skupnim sodelovanjem z ekipo organizatorjev nam je uspelo na premierni dogodek pripeljati več kot 1200 tekačev, dodobra pa se je napolnila tudi kranjskogorska dolina.

Tako se je iz prototipa Zlatoroga, ki so ga narisali organizatorji, razvila prava paleta izdelkov, ki predstavljajo dogodek pod alpami.

Leto bo ponovno naokoli in čas je za nove osebne in tekaške izzive. Septembra se ponovno vidimo v Kranjski Gori, vi pa poskrbite, da vašo prijavo oddate že danes na povezavi JAT dogodka.

Če smo vas prepričali in želite svoj dogodek izpeljati na podoben način, pritisnite na spodnji gumb.

Postanite digitalni frik

Vpišite email ter postanite digitalni heker, oblikovalec ali marketinški guru. Vse to vam brezplačno nudi naš blog, ki ne vključuje nesmiselnih vsebin ali reklam!

* Ob vpisu prejmete elektronsko darilo 🎁

+386 31 820 676

info@bepet.org

Pod hribom 55

1000 Ljubljana

Spletna stran za svoje delovanje in spremljanje statistike uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Preberi več

Hooray, you have successfully completed the form!