Julian Alps Trail Run

JAT Virtual Run

Pandemija je v letu 2020 odnesla skoraj vsa množična športna tekmovanja, zato smo se skupaj z organizatorji JAT odločili, da ustvarimo alternativno tekmovanje! Izdelali smo spletno aplikacijo, ki omogoča tekaško tekmovanje kar prek aplikacije.

Kaj smo naredili:

Raziskava ciljne publike

UX/UI

Programiranje

Tehnologije:

NodeJS

MongoDB

Angular

neoviran tek

možnost tekmovanja

povezljivost z različnimi
napravami

Od ideje do realizacije:

Zaradi pandemije Covid-19 je bila večina tekmovanj odpovedanih. Zato smo skupaj z ekipo JAT prišli do ideje, da izdelamo spletno aplikacijo, ki omogoča virtualno tekmovanje kljub odpovedi. Aplikacija tako omogoča, da s plačilom prijavnine in registracijo tekmujete z nasprotniki, kot na pravem tekaškem dogodku!

Raziskava in vizualna podoba:

Ker JAT že ima vizualne smernice, smo pri podobi uporabili barve, ki so določene v priročniku celostne grafične podobe. Večji del raziskave smo tako preusmerili na raziskavo elementov in postavitve same aplikacije. Z anketiranjem smo ugotovili, katere stvari so tekačem primarne in jih glede na pomembnost izpostavili v spletni aplikaciji. Poudarek smo namenili predvsem enostavni uporabi.

Realizacija in uporaba:

Od same ideje do delovanja aplikacije in možnosti povezljivosti z ostalimi napravami, smo prišli v manj kot dveh tednih izdelave. Delujoča aplikacija se je nato testirala na skupini uporabnikov. Po uspešnem testiranju je bila zagnana za javnost in povezana z marketinškimi kampanijami.