fbpx

Julian Alps Trail Run

JAT Virtual Run

Pandemija je v letu 2020 odnesla skoraj vsa množična športna tekmovanja, zato smo se skupaj z organizatorji JAT odločili, da ustvarimo alternativno tekmovanje! Izdelali smo spletno aplikacijo, ki omogoča tekaško tekmovanje kar prek aplikacije.

Kaj smo naredili:

Raziskava ciljne publike

UX/UI

Programiranje

Tehnologije:

NodeJS

MongoDB

Angular

neoviran tek

možnost tekmovanja

povezljivost z različnimi
napravami

Od ideje do realizacije:

Zaradi pandemije Covid-19 je bila večina tekmovanj odpovedanih. Zato smo skupaj z ekipo JAT prišli do ideje, da izdelamo spletno aplikacijo, ki omogoča virtualno tekmovanje kljub odpovedi. Aplikacija tako omogoča, da s plačilom prijavnine in registracijo tekmujete z nasprotniki, kot na pravem tekaškem dogodku!

Raziskava in vizualna podoba:

Ker JAT že ima vizualne smernice, smo pri podobi uporabili barve, ki so določene v priročniku celostne grafične podobe. Večji del raziskave smo tako preusmerili na raziskavo elementov in postavitve same aplikacije. Z anketiranjem smo ugotovili, katere stvari so tekačem primarne in jih glede na pomembnost izpostavili v spletni aplikaciji. Poudarek smo namenili predvsem enostavni uporabi.

Realizacija in uporaba:

Od same ideje do delovanja aplikacije in možnosti povezljivosti z ostalimi napravami, smo prišli v manj kot dveh tednih izdelave. Delujoča aplikacija se je nato testirala na skupini uporabnikov. Po uspešnem testiranju je bila zagnana za javnost in povezana z marketinškimi kampanijami.

+386 31 820 676

info@bepet.org

Pod hribom 55

1000 Ljubljana

Julian Alps Trail Run

Spletni marketing

julian alps

Od ideje do razprodanih tekaških mest zgolj v enem letu. Z ekipo JA Trail smo skupaj oblikovali vizualno podobo in spletno mesto, ki je pisana na kožo tekačem, ki uživajo v naravi. Hkrati smo velik poudarek dali tudi marketingu. Z marketingom na družbenih omrežjih smo ljudem uspeli približati neznani dogodek, s katerim smo uspeli “zapolniti” Kranjsko Goro. Letos sledi druga izdaja, njej pa so/smo dodali še posebno tekaško ligo.

 

Kaj smo naredili:

CGP

Raziskava ciljne publike

UX/UI

Marketing

+ 20 %
različnih držav
+ 65 %
več povpraševanja
+ 100 %
več prijav

Od ideje do realizacije:

Julian Alps Trail Run se je uvodno leto začel pod imenom Kranjska Gora Trail Run. Uspešen dogodek je organizatorjem ponudil možnost, da celoten tekaški dogodek še povečajo, tako se je rodila zgodba o JAtrail. Obstoječ logotip smo nekoliko poenostavili in preoblikovali ter posodobili celotno spletno stran. Poudarek na spletni strani je bil predvsem na izražanju zgodbe z močnim fotomaterialom za obiskovalce, ki dogodka še ne poznajo.

Raziskava in vizualna podoba:

Pogovor z ekipo Julian Alps Trail Run nam je omogočil vpogled v tekaški svet, kar je bilo ustrezno za definiranje persone oziroma “tekaškega uporabnika”. Z ustrezno analizo smo ugotovili, kaj so najpogostejše navade tekačev in kako smiselno postaviti elemente na spletni strani za čim lažjo navigacijo ter čim bolj uspešno prodajo. Pri vizualnem delu smo poleg grafike posebno pozornost posvečali fotomaterialu, ki se je pri raziskavi izkazal kot ključen element pri vzpostavitvi prve pozitivne interakcije z uporabnikom.

Postavitev in marketing:

Razvoj z naročnikom redno spremljamo, saj le tako lahko pridobimo optimalni rezultat končnega produkta. Stran je zaradi predhodne uporabe in izkušenj naročnika zasnovana na platformi WordPress. Dodan je vizualni urejevalnik ter integrirana zunanja registracijska forma z možnostjo direktnih transakcij in prijav. Stran je povezana z orodji in platformami za oglaševanje. S pomočjo Google Ads, FB Pixel in Instagram oglaševanja smo močno povečali konverzijo.

Spletna stran za svoje delovanje in spremljanje statistike uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Preberi več

Hooray, you have successfully completed the form!