Splošna Bolnišnica Celje

Digitalizacija receptov in naročilnic

Vas zanima, kako v zgolj enem tednu pretvoriti idejo v aplikacijo in jo poslati med uporabnike? Zaradi epidemije covida-19 smo bili primorani razviti aplikacijo, ki preprečuje nove okužbe v zgolj sedmih dneh, brez predhodnih primerov aplikacije. Digitalizacija receptov in naročilnic je bila prava zabava. V povezavi s podjetjem Kalima in UX/UI oblikovalcem Rokom Samso smo celostno aplikacijo lansirali v zgolj sedmih dneh.

Kaj smo naredili:

Raziskava ciljne publike

UX/UI

Tehnologije:

izdelava v 7 dneh

popolna digitalizacija

brezstična dostava

Od ideje do realizacije:

Covid-19 je povzročil številne omejitve, predvsem zaradi eksponentnega širjenja virusa. Najbolj obremenjene so bile zagotovo bolnišnice, kjer so bili delavci dnevno v stiku z bolniki. Tako smo se povezali s podjetjem Kalmia in Rokom Samso ter za bolnišnico Celje digitalizirali proces naročilnic, digitalni prenos v lekarno, beleženje naročil in brezstični prenos od lekarne do bolnika.

splošna bolnišnica celje

Raziskava in vizualna podoba:

Zaradi časovne omejitve in okužbe smo raziskavo prilagodili le na naša sklepanja in ne na dejansko testiranjo na uporabnikih. Tako smo kot primarni problem in rešitev v ospredje postavili enostaven in učinkovit model aplikacije. V tem primeru smo želeli doseči, da uporabnik pri prvem stiku z aplikacijo razume, kako aplikacija deluje in kje se stvari nahajajo. Temu smo ustrezno prilagodili tudi vizualno podobo, izhajali smo predvsem z obstoječih vizualnih modelov (barv/tipografije), ki so zaposlenim v njihovem okolju že poznane. Tako smo dosegli zadovoljstvo med zaposlenimi in efektivno uporabo ter eliminirali nelagodje ob uporabi.

Realizacija in uporaba:

Sama digitalizacija fizičnih receptov in naročilnic je bila izvedena v manj kot enem dnevu. Celoten koncept aplikacije je bil zasnovan v manj kot desetih urah in pretvorjen v ustrezne formate za nadaljnje delo programerjev v podjetju Kalmia. Prvi koncept je bil prav tako poslan v vpogled zaposlenim v bolnišnici, na podlagi katerega so bili izvedeni določeni popravki. Po ustreznem testiranju in prilagoditvi je bila delujoča aplikacija poslana vsem zaposlenim v celjski bolnišnici.