fbpx

6 razlogov, zakaj potrebujete prenovo spletne strani

Spletna stran je poleg družbenih omrežij večinoma glavni kanal predstavitve vaše dejavnosti, zato moramo poskrbeti, da je ta ustrezna. Predstavili ter opisali vam bomo 6 razlogov, zakaj potrebujete prenovo spletne strani.

1. Vaš navigacijski meni ni optimalen

Obiskovalci morajo razumeti navigacijo ter enostavno brskati po vaši spletni strani. Če je meni kompliciran, izgubljate uporabnike, saj le s težavo najdejo vsebino.

Prvi korak, ki ga lahko storite pri izboljšavi navigacijskega menija, je enostaven test. Testirajte, ali sami hitro najdete informacije ali pri tem izgubite veliko časa. Na enak način navigacijo testirajte z znanci/prijatelji ter opazujte, v kakšnem času pridejo do vaših informacij.

Če uporabniki težko najdejo vašo vsebino, premislite o prenovi uporabniške izkušnje na vaši strani.

2. Spremenili ste vizualne smernice

Z leti se vaša vizualna podoba spreminja, pojavijo se manjše posodobitve ter dodajate različne elemente, ki so sčasoma postali primarni. Stara vizualna podoba prav tako ne ustreza več modernim standardom, ki so se spremenili skozi čas.

V primeru, da je izgled vaše strani zastarel, je vizualna prenova ena od ključnih stvari za moderni izgled in posledično povečanje prodaje. Hkrati se z leti prav tako spreminja okus ciljne publike, vizualna podoba z leta 2010 tako ne bo najbolj ustrezna za današnjo publiko.

Če želite ostati v stiku z uporabniki, nujno prenovite vašo vizualno podobo!

3. Obiskovalci hitro zapustijo vašo stran

Obiskovalci ob vstopu zapuščajo vašo spletno stran? Ko uporabniki najdejo vašo stran, želite, da na njej ostanejo čim dlje oziroma toliko časa, da pridobijo ustrezne podatke.

Z ustrezno postavitvijo elementov preprečite povečanje »bounce rate« stopnje (slovensko: zapustna stopnja). Bounce rate je delež uporabnikov, ki so obiskali samo eno stran in močno vpliva na vaše rangiranje v iskalnikih.

Višji, kot je vaš bounce rate, večja je možnost, da bo vaša stran zaradi slabe vizualne podobe izgubila na SEO vrednosti. Prenova ni pomembna le zaradi izgleda, ampak tudi zaradi drugih dejavnikov, kot je SEO!

4. Vaša stran je počasna

Največja nočna mora uporabnikov je počasno nalaganje spletne strani. Informacije želimo pridobiti kakor hitro je to mogoče. Če vaša stran potrebuje dolgo, da informacije poda uporabniku, jo bo ta najverjetneje zapustil. Vsaka dodatna sekunda pri nalaganju za 7 % poveča možnost, da uporabnik zapusti vašo stran.

Na hitrost vaše strani lahko vpliva veliko faktorjev, kot so; neprimerna koda, neoptimizirane slike, slabo gostovanje, odvečni vtičniki …

Hitrost strani preverite na Google PageSpeed Insights ali Gtmatrix, pri tem pa imejte v mislih, da večina uporabnikov trdi, da stran zapusti, če se ta nalaga več kot 3 sekunde.

5. Strani še vedno niste optimizirali za telefon

Več kot polovica ljudi oziroma 60 % uporabnikov brska po spletu na svojem telefonu. Investicija v novo stran, ki je prilagojena za vse naprave, je v letu 2020 samoumevna, čeprav še vedno veliko strani ostaja neprilagojenih za različne naprave.

Rešitev je »responsive design«, ki se prilagaja vsem vrstam naprav. Kot zelo popularna tema se prav tako pojavlja rešitev »mobile first« design. Prioriteta mobile first designa je v tem, da stran na začetku oblikujemo za telefone, nato pa prilagajamo izgled za ostale zaslone.

Kateri pristop boste izbrali, je predvsem odvisno od podjetja – v vsakem primeru pa je optimizacija za vse zaslone obvezna!

6. Vaša stran ne vsebuje povezav do družbenih omrežij

Družbena omrežja so postala ena od glavnih kanalov za promoviranje podjetja oziroma prodajo vaših produktov. Ne glede na to ali se vaše podjetje ukvarja z B2B ali B2C poslovanjem, predstavitev na družbenih omrežjih je ključna!

Povezavo do vašega Facebook, Instagram ali Linkedin profila vključite na vidno mesto, tako, da uporabnike z vaše strani pripeljete do vaših družbenih profilov. Prav tako na blogu ne pozabite vključiti gumbe, ki omogočajo deljenje (kot naši gumbi levo ali na koncu članka) vaših zapisov na različnih platformah.

V primeru, da družbenih kanalov ne uporabljate oziroma jih niste vključili v vašo stran, priporočamo, da to naredite čim prej.

Podajte se v prenovo strani!

Prenova lahko vašemu podjetju prinese popolnoma nove razsežnosti pri poslovanju, če je ta narejena ustrezno. S pravo uporabniško izkušnjo povečate konverzijo, obiskanost in prepoznavnost strani. Izberite ustrezno podjetje in izdelajte plan prenove, ki je prilagojen vam.

V podjetju BEPET do vsakega uporabnika pristopamo edinstveno ter analiziramo, kaj je za vaš uspeh najpomembneje.

potrebujete prenovo spletne strani

Postanite digitalni frik

Vpišite email ter postanite digitalni heker, oblikovalec ali marketinški guru. Vse to vam brezplačno nudi naš blog, ki ne vključuje nesmiselnih vsebin ali reklam!

* Ob vpisu prejmete elektronsko darilo 🎁

+386 31 820 676

info@bepet.org

Pod hribom 55

1000 Ljubljana

Spletna stran za svoje delovanje in spremljanje statistike uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Preberi več

Hooray, you have successfully completed the form!