JB Restavracija

Nova spletna preobleka

JB restavracija v centru Ljubljane – ena izmed 100 najboljših restavracij na svetu – je zatočišče za ljubitelje prefinjenega okusa. V njej boste tisti, ki razumete okus popolnosti, uživali v kulinarični umetnosti chefa Janeza Bratovža. Jedi temeljijo na odnosu med štirimi osnovnimi elementi: zemlja, voda, zrak in ogenj. Voda je znamenje slanega, ogenj grenkobe, zrak kislega in zemlja sladkega okusa.

V času COVID-19 smo skupaj z restavracijo ustvarili spletno trgovino in močno povečali prodajo izdelkov. Več o trgovini si lahko preberete na te povezavi.

Kaj smo naredili:

Raziskava ciljne publike

UX/UI

Programiranje

SEO

Tehnologije:

WordPress

Nagrade:

+ 0 %
večja konverzija
+ 0 %
več naročil
+ 0 %
več povpraševanja

Od ideje do realizacije:

Janez Bratovž – JB je na začetku leta 2019 izdal knjigo pod imenom “JANEZ BRATOVŽ – JB RESTAVRACIJA”. Odlično delo Žareta Kerina in ekipe Future je na mednarodnih in domačih festivalih pobralo številne oblikovalske nagrade. Knjiga je imela velik vpliv na vizualno podobo same restavracije, zato so si pri JB-ju zaželeli novo spletno preobleko. Preobleko, ki bi spominjala na knjigo oziroma njeno digitalno obliko.

jb restavracija

Raziskava in vizualna podoba:

Zanimalo nas je predvsem to, kdo so tipični JB-jevi gosti in kakšen problem rešujemo. Po pogovoru z Janezom smo definirali tipični personi in glede na njihove potrebe prilagodili postavitev elementov. Cilj postavitve je bil na čim hitrejši način uporabniku prikazati ponudbo in pot do oddaje rezervacije. Potek rezervacije smo zapakirali tako, da uporabnik z najmanj možnimi polji in kliki vnese vse potrebne informacije za rezervacijo mize. Primarno smo reševali čim večjo konverzijo pri rezervaciji, hkrati pa smo želeli, da izgled strani deluje čim bolj okusen in estetski. Torej, spletna stran, ki izgleda okusno in je sposobna obisk pretvoriti v rezervacijo s čim manj koraki.

Postavitev in objava:

Razvoj redno spremljamo z naročnikom, saj le tako lahko pridobimo optimalni rezultat končnega produkta. Stran je zaradi predhodne uporabe in izkušenj naročnika zasnovana na platformi WordPress. Dodan je vizualni urejevalnik in po meri narejen jedilnik, ki omogoča dnevno posodobitev brez vstopanja na stran. Migraciji je sledila še optimizacija in preusmeritev starih povezav, da smo ohranili najvišjo pozicijo v iskalnikih in se izognili nedelujočim povezavam.

© Matjaž Tančič

© Manca Jevšček

© Manca Jevšček

© Foto Žnidaršič