fbpx

Oglaševanje na spletu: Ali ga podjetje res potrebuje?

contact

Oglaševanje na spletu je pojem, s katerim se v današnjem času sooča praktično vsak in predstavlja enega ključnih dejavnikov za uspeh podjetja. Tako se leta 2020 ne bi smeli več spraševati, ali digitalni marketing sploh potrebujemo, temveč zgolj v kakšni obliki, ker gre za nujno sredstvo, ki ga potrebuje praktično vsako podjetje.

Ob začetku snovanja digitalne strategije se moramo vprašati, kaj je sploh cilj podjetja oziroma kaj želimo s pojavnostjo na digitalnih kanalih doseči. Temu sledi vprašanje, kdo je ciljna publika podjetja, komu želimo svojo storitev ali izdelek predstaviti. V skladu s tem se potem namreč ustvarja prava in predvsem relevantna vsebina, ki je, kot je bilo že večkrat rečeno, na spletu kralj.

Če bi se denimo odločili za tradicionalno oglaševanje na jumbo plakatih in po mestu postavili nekaj jumbo plakatov, ne morete vedeti, koliko ljudi je vaš oglas videlo, si ga podrobno ogledalo, ga ignoriralo … na drugi strani digitalni marketing omogoča natančne metrike, podjetje se lahko odloči, komu točno bo oglas prikazovalo in na kakšen način ter tako poveča možnost za prodajo, saj bo dobro definirano občinstvo oglas bolj verjetno zanimal in si ga bodo posamezniki natančneje ogledali.

Poleg tega je jumbo plakata do dejanskega nakupa izdelka ali storitev za potencialno stranko precej dolga pot, medtem ko jih na ekranih od tega loči zgolj nekaj klikov in potencialno v današnjem času poveča možnost konverzije.

Oglaševanje na spletu

Digitalni marketing podjetju poleg iskanja potencialnih strank omogoča tudi interakcijo s (potencialnimi) kupci. Omogočite jim dodatne kanale, s katerimi poleg spletne strani s podjetjem lahko stopijo v stik, tudi izven delovnega časa podjetja. Glede na predhodno določeno cilljno publiko se odločite, kateri kanali oglaševanja in komunikacije so za vas najprimernejši. Je to mogoče zgolj optimizacija spletne strani in e-mail marketing ali morda za najboljšo predstavo podjetja potrebujete Facebook, Instagram in morda celo vplivnostni marketing?

Seveda je osnova vsakega marketinga dobra predstavitev produkta na spletni strani in kakovostno urejeno spletno mesto, takoj za tem pa sledi vsebina – ali je to na blogu vaše spletne strani ali na družbenih omrežjih.

oglaševanje

Kaj se moramo vprašati ob ustvarjanju digitalne strategije?

  • Kaj ljudje sploh iščejo, ko iščejo moje podjetje? Torej o čem je treba pisati, da vas potencialni kupci najdejo – kaj je tista vsebina, ki uporabnika prepriča, da potrebuje ravno vašo storitev ali izdelek.

 

  • Kaj sporočam uporabnikom? Svoje sporočilo morate jasno definirati in poskrbeti, da ga potencialni kupci dobijo ob pravem času.

 

  • Ste prisotni povsod, kjer so prisotne vaše potencialne stranke? V današnjem svetu težko pričakujemo, da nas bodo kupci našli sami, sploh v primeru, ko blagovne znamke še niso uveljavljene. Zato moramo poskrbeti, da smo prisotni na vseh tistih kanalih, kjer bi lahko bili tudi naši potencialni kupci.

Če na kratko povzamemo, lahko oglaševanje na spletu razvrstimo v pet ključnih točk, ki so pomembne za uspešen začetek ustvarjanja svojega položaja v digitalnem svetu.

  1. Optimizacija spletnega mesta

  2. Vsebinski marketing – za povečanje konverzije, gradnjo zaupanja in organski vir prometa

  3. Povečanje prometa z oglaševanjem – Google, oglaševanje na Facebooku in Instagramu, s katerimi potencialnim kupcem predstavite vaše izdelke

  4. Ponovno trženje oziroma remarketing – možnost, da uporabnike, ki so že obiskali vašo spletno stran, ob pravem času in na pravem mestu opomnite, da so pozabili opraviti nakup

  5. E-mail marketing – dodatno povečanje prodaje in ponovna prodaja že uveljavljenim strankam

Primeri projektov

Spodaj predstavljamo tri različne projekte manjših podjetji, katerim smo pomagali, do izboljšanja prodaje.

Več o tem, kako so slovenska podjetja z našo pomočjo neizmerno povečala konverzijo in se zasidrala v trenutno prenasičenem digitalnem svetu, pa vam s konkretnimi primeri zaupamo v naslednji objavi.

Če želite tudi sami pridobiti kakovostne nasvete o tem, kako sploh začeti z digitalnim marketingom, ugotoviti, katera je vaša ciljna skupina in katere spletne kanale izbrati za najboljšo predstavo vašega podjetja ali izdelka, lahko izkoristite možnost našega brezplačnega svetovanja in si zagotovite ustrezne informacije ter sestavite ponudbo za boljše poslovanje.

Postanite digitalni frik

Vpišite email ter postanite digitalni heker, oblikovalec ali marketinški guru. Vse to vam brezplačno nudi naš blog, ki ne vključuje nesmiselnih vsebin ali reklam!

* Ob vpisu prejmete elektronsko darilo 🎁

+386 31 820 676

info@bepet.org

Pod hribom 55

1000 Ljubljana

Spletna stran za svoje delovanje in spremljanje statistike uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Preberi več

Hooray, you have successfully completed the form!